Poznati dobitnici UEPS priznanja za 2022.

Najbolji među najboljima

Industrija živi i radi punom parom, uprkos svemu. To bi u najkraćem mogao biti zaključak sumiranja rezultata ovogodšnjeg konkursa, zaključno sa svečanom dodelom priznanja koja je protekla u sjajnoj atmosferi u Dorćol Platz-u. Na ovogodišnji konkurs prispelo je 260 radova. U svojoj 62 godine dugačkoj tradiciji, Udruženje se još jednom imalo priliku, čast i zadovoljstvo da sumira ovogodišnje aktivnosti naših kolega, verifikovanih na redovnom godišnjem konkursu, potvrđujući da je svima potrebno stabilno strukovno Udruženje.

Žiri koji je brojao 33 člana iz redova agencija, oglašivača i stručnjaka iz akademske zajednice imao je priliku da pogleda, zaista impresivan broj radova, što govori u prilog stabilnosti srpske advertajzing scene, koja uprkos izrazito nepovoljnim okolnostima i dalje ima snage i energije da stvara kvalitetnu komunikaciju i da otkriva nove forme, prilagođene realnosti.

Kriza je iznedrila i nova rešenja i pristupe, pa se iz velikog broja radova izdvojilo i dosta svežeg, novog i  originalnog.

Dobitnik UEPS-ovog Grand Prix-a za 2022. godinu je:  kampanja Superhero, agencije McCann Beograd, klijent Mastercard. Prethodnih godina, nekoliko puta uzastopno Oglašivač godine bio je A1 Srbija (ranije VIP Mobile), Jaffa d.o.o., Telenor Banka, Grand prom d.o.o. Superhero je takođe dobitnik nagrade Dragan Sakan New Idea.

Nagrada Think Big koja se dodeljuje mladim, malim i srednjim agencijama, pripala je agenciji Konteent Media.

Sa najviše osvojenih bodovaUEPS-ov oglašivač godine postao je Mastercard, dok je UEPS-ova agencija godine – Leo Burnett, drugi put zaredom. Podsetimo, ovo prestižno priznanje ranije su dobiliCommunis, New Moment New Idea Company, Ovation BBDO i McCann i Leo Burnett.Prethodnih godina, nekoliko puta uzastopno Oglašivač godine bio je A1 Srbija (ranije VIP Mobile), Jaffa d.o.o., Telenor Banka, Grand prom d.o.o.

Na svečanosti je uručeno i priznanje „Otkrivanje“ za one koji se bave profesionalno komunikacijama ali nalaze način da kvalitetno komuniciraju na neke važne teme. Ove godine dobtnik je besplatni online magazin Oblakoder.

Tokom svečanosti prve dobitnice srpskog Young Lionsa Keti Zaharijev i Milica Radović najavile su Young Lions Srbija za 2023, godinu.

Spisak dobitnika možete pogledati ovde.