Cannes Lions 2017. iliti kako nam je bilo u Kanu?

Cannes Lions 2017. iliti kako nam je bilo u Kanu?

Na ovo, poslednjih nedelja često postavljano pitanje, imamo samo jedan odogovor: „Nismo pobedile, ali nismo ni izgubile“ i to je možda i najtačniji opis naših utisaka sa učešća na festivalu Young Lions – Cannes Lions 2017.

Kako možeš da ne pobediš, ali da i ne izgubiš?

Tako što ćeš otići na najveći festival u svojoj branši, dati sve od sebe, rizikovati, zaboraviti na autocenzuru i uraditi rad koji ćeš sa ponosom moći da pokažeš po povratku. I naučiti apsolutno sve što možeš.

Pošto je upravo to ono što Cannes Lions i nudi – više znanja nego što možeš da ispratiš, inspirativne ljude koji te zaraze svojom „who said it can’t be done?“ energijom, ideje koje te oduševe i mogućnost da sediš u prvom redu dok se ispred tebe razvija najnoviji primer tehnološkog napretka. A ima i žurki. 🙂

To je naša kanska priča (i držimo je se), ali se sada više radujemo tome što ćemo sledeće godine čitati neku novu priču i gledati neke nove slike, novih mladih lavova Srbije, jer imamo i talenta i znanja koji nam omogućavaju da sledeće godine u Kanu budemo brojčano jači i pokažemo zavidne kreativne kapacitete koji postoje na našem podneblju.

Učešće na ovom festivalu je jedinstvena prilika koju mladi sa našeg područja i te kako zaslužuju i za kraj bismo se zahvalile fondu B92 i organizatorima koji su Young Lions takmičenje doveli i u Srbiju.

Young Lions Serbia 2017. winners:
Katarina Keti Zaharijev
Milica Radović